TÜBİTAK 2244 sanayi doktora programı, TÜBİTAK 2209-A ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve “Bir Fikrim Var”, “Patentle Türkiye” , “TÜBİTAK 1001, 1002, 3501, 3005” , “DOKAP” “TEYDEB” “ ARDEB” Projeleri Hakkında Tanıtım ve Bilgilendirme Eğitimi OMÜ Mimarlık Fakültesinde Gerçekleştirildi.

Yazar: Yazı İşleri | Tarih: 23 Aralık 2024

TÜBİTAK 2244 sanayi doktora programı, TÜBİTAK 2209-A ve TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve “Bir Fikrim Var”, “Patentle Türkiye” , “TÜBİTAK 1001, 1002, 3501, 3005” , “DOKAP” “TEYDEB” “ ARDEB” projeleri hakkında tanıtım ve bilgilendirme eğitimi OMÜ Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirildi.

Lisans ve önlisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde, TÜBİTAK’ın öğrencilere yönelik sunduğu destek programları hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Eğitimde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nden Öğr. Gör. Kübra Ayaz, OMÜ TTO Proje ve İş Geliştirme Birim Yöneticisi Merve Arabacı Yiğiter ve Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Arş. Gör. Dr. İsmail Çetin tarafından TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programlarının detayları aktarıldı. Programların başvuru süreçleri, proje hazırlama teknikleri, bütçelendirme ve raporlama gibi önemli konulara değinildi. Özellikle öğrencilerin başarılı proje hazırlama süreçlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar vurgulandı. Etkinlik boyunca Mimarlık Fakültesi ve Samsun Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim üyelerine, proje fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, başvuru dosyasında dikkat etmeleri gereken önemli detaylar ve sıkça yapılan hatalar hakkında önemli ipuçları verildi. TTO proje yazma eğitimleri kapsamında “Bir fikrim var” akımı ile başta öğrencilerimiz ve akademik personelimiz olmak üzere; bir fikri geliştirme aşamaları anlatıldı. Eğitimin son bölümünde öğrencilerden gelen sorular yanıtlanarak proje yazma noktasında yol haritası oluşturma süreçleri açıklandı. Bir fikriniz olduğunda TTO’ un size yardım noktasında ilk kapı olduğu hatırlatıldı. Eğitimin, tüm öğrenci ve akademik personele proje hazırlama süreçleri bağlamında olumlu katkılar sağladığı gözlemlendi. Bu bağlamda TTO ekibine faydalı sunumları için öğrencilerimiz ve akademik personelimiz teşekkürlerini takdim etti.

Proje Eğitimi etkinliğine, OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çetin, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serpil Kaptan, Dr. Öğretim Üyesi Hasan Tahsin Selçuk, OMÜ Samsun Meslek Yüksek okulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Rıza Altunay, Öğr. Gör. Dr. Turgay Yavuzarslan ve çok sayıda öğrenci, akademik personelin katılımı ile gerçekleştirildi.