MİMARLIK BÖLÜMÜ
Mimarlık Bölümünün Amacı:
OMÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü;
- Mimari tasarım ve uygulama bilgi ve becerisine sahip, farklı disiplinlerle iş birliği kurabilecek, yeni teknolojilere hâkim ve etik değerler taşıyan,
- Kuram ve uygulama arasında bağ kurabilen, çok yönlü düşünebilen, sürekli eğitime önem veren, bilgi ve becerilerini bu doğrultuda geliştirebilen,
- Projelerinde bulunduğu yere özgü ve evrensel değerlere sahip tasarımlar üreten,
- Ulusal ve uluslararası platformlarda iş yapabilme becerisine sahip, iletişim gücü yüksek ve girişimci mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Misyonumuz: Ulusal ve uluslararası düzeyde, hedeflenen yapılı çevrenin tasarım ihtiyaçlarını araştıran, sorgulayan, çözümleyen ve bu doğrultuda yaratıcı fikirler, tasarımlar ve uygulamalar ortaya koyan mimarlar yetiştirmek.
Vizyonumuz: Yaratıcı kimliği gelişmiş, eleştirel ve disiplinlerarası düşünme ve çalışma becerisine sahip, girişimci, yenilikçi, iletişim gücü yüksek, yeni teknolojilere adapte olabilen, fiziksel ve kültürel çevreye karşı sorumluluk sahibi, evrensel değerlere saygılı, etik değerlere sahip çağdaş mimarlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Mimarlık Bölümü programımız; "Temel Tasarım / Mimari Tasarım Stüdyosu", "Mimarlık Kültürü Tarih ve Kuramları", "Mimari Anlatım Teknikleri ve Bilgisayar Destekli Tasarım" ve "Yapı Teknolojileri" başlıkları altında yer alan zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır ve bu dersler birbirleriyle etkileşim içerisinde yürütülmektedir. Başta fakülte bünyesinde bulunan bölümlerle ve diğer disiplinlerle ortak çalışma kültürü benimsenmektedir. Bölümümüz, öğrencilere öğretim elemanlarıyla, mimarlarla, diğer disiplinlerle, üniversite ve kentle etkileşim içerisinde olabilecekleri, eleştirel düşünebilme ve günceli takip edebilme becerisini kazanabilecekleri ve bu çerçevede mimari tasarıma odaklanabilecekleri bir eğitim ortamı sunmaktadır. Bu etkileşimi güçlendirmek için de çeşitli kongre, sempozyum, seminer, panel, workshop ve atölye gibi nitelikli akademik etkinliklere öğretim elemanı ve öğrenciler düzeyinde katılım desteklenmekte ve bu türlü etkinliklere ev sahipliği yapılmaktadır.