Staj Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

Yazar: Yazı İşleri | Tarih: 7 Haziran 2021

Fakülte Yönetimimiz, Üniversite Senatomuzun Covid-19 tedbirleri kapsamında stajlar ile ilgili yapmış olduğu yeni düzenlemeleri değerlendirmiş olup, 2020-2021 akademik yılı yaz dönemi stajlarının uygulamasına ilişkin şu kararları almıştır:

1. Daha önce duyurusu yapıldığı üzere, 3. dönem staj takvimine sadece mezuniyet aşamasında (staj haricinde dersi kalmayan) olup 2021-2022 Güz Döneminde derse kayıtlanmayacak öğrencilerin başvuru yapabileceği, diğer öğrencilerin ise 3. dönem staj başvurularının kabul edilemeyeceği belirtilmiştir. Bununla birlikte, olağanüstü salgın koşulları dikkate alınarak, 3. dönem için staj başvurusu yapmayı planlayan ancak 04 Haziran tarihi itibariyla staj teslimi yapamayan öğrencilerin, ilgili Senato Kararı gereği, 2. dönem (1. döneme başvurmamış tüm öğrenciler) ve 3. dönem (sadece mezuniyet aşamasında bulunan öğrenciler) staj belgelerinin teslim tarihinin uzatılmasına karar verilmiştir. Staj belgelerinin teslimi, Google Classroom üzerinden 25 - 28 Haziran 2021 tarihleri arasında kabul edilecektir. 28 HAZİRAN 2021 TARİHİNDEN SONRA, 2. dönem (1. döneme başvurmamış tüm öğrenciler) ve 3. dönem (sadece mezuniyet aşamasında bulunan öğrenciler) staj başvuruları STAJ KOMİSYONUNCA KABUL EDİLMEYECEKTİR. Staj belgeleri teslimi duyurusu ayrıca yapılacaktır.
  2. Üniversite Senatomuzun aldığı karar uyarınca; alttan dersi olduğu için mezun olamayan son sınıf öğrencilerimizle ara sınıflarda bulunan öğrencilerimizin stajlarını 2021-2022 akademik yılında tamamlamasına imkân tanınmıştır.
  3. İlgili Senato Kararına istinaden, mezun durumdaki öğrencilerimiz, stajlarını dijital imkânlarla uzaktan öğretim yoluyla ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerle tamamlayabilecekleridir. 04 Haziran tarihi itibarıyla staj başvurusu yapmış fakat işyeri ortamında staj yapmak istemeyen mezun durumundaki öğrencilerimizin stajlarını ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerle yapmak istediklerine dair imzalı dilekçelerini, sigorta işlemleri ve staj süreçlerinin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla, 08 Haziran 2021 tarihi mesai saati sonuna kadar Fakültemiz yazı işlerine elden iletmesi ya da mimarlikf@omu.edu.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Mezun durumdaki öğrencilerimiz, mezun aşamasında olduklarını ve güz döneminde başka derse kayıtlanmayacaklarını verdikleri dilekçelerinde açık bir şekilde belirtmelidir. Dilekçe vermeyen öğrencilerimizin stajları önceki başvurularına göre değerlendirilecektir.
  4. Mezun durumdaki öğrencilerimizin staj teslimi için hazırlamaları gereken ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerine ilişkin bilgiler ayrıca duyurulacaktır.

DEKANLIK