Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine (Staja Kabul Belgesi Hakkında)

Yazar: Yazı İşleri | Tarih: 1 Haziran 2021

 Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Staj Seferbirliği Programı kapsamında; staj başvuruları 22 Şubat-22 Mart 2021 tarihleri arasında Kariyer Kapısı Platformu üzerinden alınan öğrencilerin, değerleme süreci tamamlanmış ve işverenlerin erişimine açılmıştır. Aday havuzu 2021 yılı Aralık ayı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve öğrenciler bu tarihe kadar staj teklifi almaya devam edecektir.

   Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Staj Seferbirliği Uygulama Yönergesi'nde belirtildiği üzere Staj Seferbirliği Programı kapsamında staj kabulü alan öğrencilerin sigorta işlemleri öğrencinin bölümüne bakılmaksızın üniversitesi tarafından yapılmak zorunda olup, ayrıca öğrencinin bölüm/fakültesinde zorunlu stajı olmasa da sigorta primi üniversite tarafından karşılanmalıdır. Staj Seferbirliği kapsamında, staj programına kabul edilen tüm öğrencilerin stajları, bölüme bakılmaksızın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında "zorunlu staj" statüsünde değerlendirilecektir.

   Üniversitemiz tarafından yapılacak sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için, staja kabul alan öğrencilerin ilgili işverenden “Staja Kabul Belgesi” alması ve bu belgeleri bölüm/birimizin sigorta işlemlerinden sorumlu birimine teslim etmesi gerekmektedir. Bazı kamu kurumları stajyerlerine tek tek belge vermek yerine staja kabul ettiği adaylara ilişkin bilgileri resmi yazı ile gönderebilmektedir.

Başvuruları Sonrası Sıkça Sorulan Sorular

Staj Seferbirligi Uygulama Yonergesi