Mimarlık Fakültesi Atıklarını Geri Dönüştürüyor.

Yazar: Yazı İşleri | Tarih: 13 Şubat 2024

Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Kağıt Atıklarını Geri Dönüştürüyor…

27 Aralık 2023 tarihinde Mimarlık Fakültesi Binası Sergi alanında Dr. Öğretim Üyesi Melda Genç'in yürüttüğü IÇM219 Geri Dönüşüm Atölyesi dersi kapsamında 'El Yapımı Kağıt Çalıştayı' gerçekleştirilmiştir. Mimarlık Fakültesine ortak verilen derste Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama Öğrencileri Mimarlık Fakültesindeki kağıt atıklarını toplayarak geri dönüşüme katkıda bulunmayı amaçlamıştır.

Mimarlık Fakültesindeki tüm öğrencilere açık olan çalıştayda ICM219 Geri Dönüşüm Atölyesi dersini alan öğrenciler dönem içerisinde öğrendikleri bilgileri de paylaşarak el yapımı kağıt üretilmesine yardımcı olmuşlardır. Dr. Öğretim Üyesi Melda Genç' in koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte birçok öğrenci el yapımı kağıt üretmiştir. Üretilen kağıtlar daha sonra açılacak sergi için kurutmak amacıyla toplanmıştır. Toplanan kağıtlar bir iki hafta boyunca kurutulmaya bırakılmıştır. Daha sonra bir araya getirilmiştir.

2022 yılında müfredata eklenen Geri Dönüşüm Atölyesi dersi kapsamında bu çalıştay farkındalık yaratmak amacıyla yapılan ilk etkinliktir. Gelecekte bu gibi birçok etkinlik planlanmaktadır.