“Mayıs’tasarım Samsun’22”

Yazar: Yazı İşleri | Tarih: 25 Mayıs 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi ortaklığıyla 10-15 Mayıs tarihleri arasında “Mayıs’tasarım Samsun’22” adlı bir tasarım etkinliği düzenlendi. Etkinlik açılışında 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Burak Şener, OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sağlam, SAMÜ Rektör Danışmanı ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli ve OMÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Us yer aldı.

“Gelin Samsun'da, Mayıs'ta, tasarıma dair bir başlangıç yapalım!” çağrısı ile ilki gerçekleştirilen “Mayıs’tasarım Samsun’22”nin teması “Başlangıç” olarak belirlendi. OMÜ Mimarlık Fakültesi ve SAMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi üyeleri, davetli konuşmacılar, atölye yürütücüleri ve tasarımla ilgilenen farklı disiplinlerden birçok sanatçı ve mimarın katıldığı etkinlikte, 13 atölye, 3 söyleşi, 4 sergi ve 3 gezi gerçekleştirildi. Atölye ve gezilere yaklaşık 180 öğrenci katıldı. Tasarım haftasının ilk iki gününe SAMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, sonraki iki gününe OMÜ Mimarlık Fakültesi ve son iki gününe de TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte yapılan atölye, söyleşi, sergi ve gezileri yakından incelemek için https://www.instagram.com/mayistasarimsamsun/ adlı sayfayı ziyaret edebilirsiniz.