Yeşil Binalar Semineri yoğun katılımla gerçekleştirildi

Mimarlık Fakültesi’nde, ‘çevreye duyarlı, sürdürülebilir mimarlık ve mimarlık  eğitimi’ vizyon ve hedefi doğrultusunda “Yeşil Binalar” Semineri gerçekleştirildi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK - İstanbul) ile işbirliği içinde, ÇEDBİK Genel Sekreteri Engin Işıltan tarafından OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, Mimarlık, Çevre Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği öğrencileri ve öğretim elemanları ve ilgili devlet kuruluşlarından kişiler yoğun ilgi gösterdi. Seminere Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu katıldı.

Dekan V. Prof. Oktay’ın çevreye duyarlı mimarlık kapsamında, üç buçuk yıllık Mimarlık Bölümünde eğitimde bugüne kadar yaptıkları yönlendirmeleri kısaca aktardığı açılış konuşmasının ardından sunumunu gerçekleştiren Engin Işıltan, ÇEDBİK olarak amaçlarının çevreye duyarlı ve çevreye destek olan binalar yapmanın önemi konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak, Türkiye’de yapılan yeşil binaları sertifikalı bir sistem çerçevesinde değerlendirerek yeşil bina tasarımının yaygınlaştırılmasına öncülük ettiklerini belirtti. Çok kapsamlı bir çerçevede yaptığı konuşmanın ardından gerçekleştirilen soru-cevap oturumunda katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan Engin Işıltan teşekkür belgesini Dekan Prof. Dr. Derya Oktay’ın elinden aldı.