OMÜ Mimarlık Fakültesi yeni öğrencilerini zengin bir programla karşıladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi üçüncü yılına girerken, 60 yeni öğrencisini zengin bir programla karşıladı. Bir haftalık oryantasyon programı, Dekan Profesör Derya Oktay’ın açılış konuşması, Samsun’un deneyimli mimarlarından A. Cemal Ulusoy’un Samsun ve geçmişi  hakkında genel bilgiler verdiği konuşma, ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi yeni hizmet binasına yapılan ziyaret ve inceleme kapsamında Başkan İshak Memişoğlu’nun konuşması ile desteklendi. Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen öğrencilere Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığı Güzel Sanatlar Kampüsü ve Kurupelit Kampüsü tanıtımı dışında, Samsun kent merkezi, meydanları, Gazi Müzesi, Bandırma Gemi Müzesi, Amisos Tepesi, Atakum sahili, vb. iki günlük gezi kapsamında tanıtıldı. Böylece, öğrencilere daha ilk günden, yaşadıkları kente karşı ilgi ve duyarlılık oluşması, ve üniversite-kent etkileşiminin öneminin anlaşılması için bir adım atılmış oldu.

Dekan Prof. Oktay, Mimarlık Bölümü’ne bu yıl planlanandan çok fazla öğrenci alımı gerçekleştiğini, ancak gelen öğrencilerin ÜSYM giriş taban ve tavan puanlarında büyük bir artış olmasının memnun edici olduğunu, revizyonu büyük oranda tamamlanmış olan Mimarlık Fakültesi’nin 16.500 m2 alana sahip üçüncü katının da yenilenmesi tamamlandığında rahatlama olacağını bildirdi.