OMÜ Mimarlık Fakültesi ve Tiran Politeknik Üniversitesi Akademik İşbirliği Anlaşması imzalandı

OMÜ Mimarlık Fakültesi ve Tiran Politeknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Akademik İşbirliği Anlaşması imzalandı

OMÜ Mimarlık Fakültesi ve Tiran Politeknik Üniversitesi Mimarlık ve Kentbilim Fakültesi arasında 11 Eylül 2015 tarihinde Akademik İşbirliği Anlaşması imzalandı. Rektörlük Makamında düzenlenen törende, Dekan Prof. Derya Oktay ve Dekan Prof. Andrea Maliqari tarafından imzalanan anlaşma ile iki kurum arasında akademik değişim ve işbirlikleri gerçekleştirilebilecek. Aynı törende, iki üniversitenin Rektörleri tarafından imzalanan Erasmus Anlaması ve İkili Anlaşma yoluyla da iki üniversite arasında eğitim ve öğretime yönelik değişimler gerçekleştirilebilecek, ve iki üniversite arasındaki, özellikle Mimarlık Fakülteleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi sağlanacak.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen tören sonrasında konuk Tiran Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Jorgaq Kaçani, Genel Sekreteri Besmir Ali, Mimarlık ve Şehircilik Fakültesi Dekanı Prof. Andrea Mallqari ve Dekan Yardımcısı Gjergi Islami, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, Dekan Prof. Oktay’dan fakültenin vizyonu ve gelişimi ile ilgili bilgi aldılar, ve işbirliği yapılabilecek konuları belirlediler. Ziyaret sırasında öğretim elemanları Dr. Erhan Pancar, Cem Ayık ve Nihan Ulusan da hazır bulundu. Samsun ve Sinop kentilerinin gezilerle tanıtıldığı konuk ekip, ziyaretleri sonunda memnuniyetlerini ifade ettiler.

Academic Agreement signed between OMU Faculty of Architecture and TPU Faculty of Architecture and Urbanism
A momorandum of understanding has been signed on 11 September 2015 between the Faculty of Architecture of the Ondokuz Mayıs University and the Faculty of Architecture and Urbanism of the Polytechnic University of Tirana. The MoU has been signed by the deans Professor Derya Oktay and Professor Andrea Maliqari, and will enable the academic exchange between the two schools. The rectors of the two institutions have also signed an Erasmus + Bi-lateral Agreement. This agreement will enable the mobility for teaching and training and will support the development of relationships between the two universities and the two Faculties of Architecture in particular.
Following the courtesy visit and the official ceremony at Rector Prof. Hüseyin Akan’s office, Rector Prof. Jorgaq Kaçani, Chancellor Besmir Ali, Dean Prof. Andrea Mallqari and Vice Dean Gjergi Islami of Tiran Politeknik University paid a courtesy visit at Dean Prof. Oktay’s office at the Faculty of Architecture. Academic staff members Dr. Erhan Pancar, Cem Ayık and Nihan Ulusan were also present during the ceremony.
The Albanian protocol members have expressed their pleasure in the end of their visit in Samsun.