OMÜ Mimarlık Bölümü’nden Ünye’ye sosyal merkez tasarımı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ikinci yıl tasarım stüdyosunda bu dönem Ünye eski kent dokusu içinde bir sosyal merkez tasarlanıyor. Proje alanını incelemek için Ünye’de düzenlenen teknik gezi kapsamında, Dekan-Bölüm Başkanı ve MIM 201 Koordinatörü Prof. Dr. Derya Oktay ve stüdyo ekibi Pınar Erol, Murat Sefer Özdurmuş, Servet Keleş ve Hilal Parlak, öğrencileriyle birlikte bölgede bir günlük bir inceleme gerçekleştirdi. Prof. Oktay, Mimarlık Eğitiminde Ünye’nin Kadılar Sokağı ve çevresi gibi özgün yerel karakteristiklere sahip kent bölgelerinde duyarlı tasarımlar yapmayı öğretmenin, geleceğin mimarlarının sürdürülebilir mimarlık ve kentleşme ile ilgili bilinç ve yetenek kazanmaları için esas olduğunu belirtti.

İncelemeler öncesinde, Ünye teknik gezisi için destek sağlayan Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar’a da bir ziyaret gerekleştirilerek Başkanlığın yeni projeleri konusunda bilgi alındı. Bundan sonraki olası işbirlikleri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Teknik gezi sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Strateji Geliştirme Müdürü Sibel Cerrahoğlu', Şehir Plancısı Mustafa Dikici, Mimar Tevfik Pişkin ve deneyimli mimar Berkay Yalın kolaylaştırıcı oldu. Tüm ekip, çalışmaları yanında Ünye Belediyesinin sahil sosyal tesislerinde keyifli bir yemekte bir araya geldi.