OMÜ MİMARLIK BÖLÜMÜ’NDEN SİNOP’TA MEYDAN CANLANDIRMA PROJESİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde bu dönem Sinop kenti ve kent mekânları çalışılıyor. Mimari Proje I (MİM 102) proje dersinde ana proje olarak verilen “Sinop Uğur Mumcu Meydanı ve Sahil Bölgesi İyileştirme ve Canlandırma projesi” kapsamında sürdürülen çalışmaların ilk adımı olarak, ders koordinatörü Prof. Dr. Derya Oktay, Öğr. Gör. Cem Ayık ve Öğr. Gör. Tülay Bayraktar, ve asistanları Hilal Parlak ve Ayşenur Yılmaz, 50 öğrenci ile birlikte Sinop’a gelerek kapsamlı bir analiz çalışması başlattı. Çalışma sırasında Sinop Mimarlar Odası’ndan Sertaç Ercan  ve Cemalettin Ercan proje grubuna Sinop ve geçmişi ile ilgili bilgiler verdi.
Mimarlık Eğitiminde yerel çevre değerlerinin sürdürülmesinin OMÜ Mimarlık Fakültesi’nin vizyonunun bir parçası olduğunu vurgulayan Dekan ve Koordinatör Prof. Oktay, eğitimin ilk yıllarında bu bilincin aşılanmasının çok önemli olduğuna inanarak kent mekânlarına odaklanan bir proje konusu seçtiklerini,  Sinop gibi çok zengin bir tarihi-kültürel birikim ve özgün bir coğrafyaya sahip bir kentte çalışmanın bu çalışmaya ayrı bir anlam katacağını belirtti.