Mimari Tasarım V Stüdyosunun bu dönemki laboratuvarı “Citta Slow” Gerze

Mimarlık Bölümü üçüncü yıl mimari tasarım stüdyosu (MIM 302) kapsamında, bu dönem Gerze’ye (Sinop) bir “Eko-Turizm Merkezi” tasarlanıyor. Bu nedenle, proje alanınını yerinde belirlemek ve incelemek için Gerze’de düzenlenen teknik gezi kapsamında, Dekan ve proje koordinatörü Prof. Dr. Derya Oktay ve stüdyo ekibi Robert John Lewis, İshak Memişoğlu, Saya Kaynama, Cem Ayık, Özlem Yalçınkaya, Hüseyin Özbulut, asistanlar Yasemin Kütük ve Yeliz Emecen, dersi alan 112 öğrenci ile birlikte bölgede bir günlük bir araştırma-inceleme gezisi gerçekleştirdi. TMMOB Mimarlar Odası Sinop Temsilcilik Başkanı İsmet Aykın ve Gerze Belediye Başkanlığının destek verdiği proje ile ilgili olarak grupça Belediyede bilgi alındıktan sonra, Başkan Aykın eşliğinde kentin geleneksel bölgeleri incelendi, ve projenin amaçlarına çok uygun bir çalışma alanı saptanarak analizlere başlandı.

Prof. Oktay, kent dokusu içinde mimari tasarımı öğretmeyi hedefleyen MIM 302 (Mimari Proje 5) stüdyosunun, fakülte vizyonu doğrultusunda ‘yer’e göre ve sürdürülebilir çevreler oluşturmaya odaklı eğitimin çok önemli bir aşaması olduğunu kaydederek, geçen yıl ‘Sakin Şehirler’ (Citta Slow) kapsamına alınmış olan Gerze’de yapılacak bu çalışmanın hem şehrin bu yönünü destekleyeceğini, hem de kentsel bağlamda tasarımın öğretilmesi için çok uygun bir ‘laboratuvar’ olacağını söyledi.