Genç tasarımcılar Selen Baskan Collange ve Benjamin Collange Mimarlık Fakültesinde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, ‘Disiplinlerarası Perspektiften İç Mimarlık ve Ürün Tasarımı’ konulu seminer ve söyleşi gerçekleştirildi. Genç ve yetenekli tasarımcılar Selen Baskan Collange ve Benjamin Collange tarafından OMÜ Sahnesi'nde gerçekleştirilen etkinliğeMimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdiler.

Seminerde, 2012 yılında kurdukları, farklı kültür, kimlik, yetenek ve geçmişleri daha geniş uygulama alanlarına erişmek için harmanlamakta olan bir yatırım alanı olarak hizmet veren Selben Studio (İstanbul)’da yaptıkları tasarımlardan örnekler sunan Selen ve Benjamin Colange, tasarımlarında en önemli etkenin kullanıcıya hitap eden bir ‘hikaye’ kurgulamak olduğunu belirttiler. İç mimarlıktan, ürün tasarımı ve grafik tasarıma kadar farklı ölçeklerde kendilerinin ve diğer uluslararası tasarımcıların gerçekleştirdikleri projelerde çevreyi koruma bilincinin de önemli olduğunu vurguladılar.

Seminerin sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtlayan tasarımcılar, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay’ın elinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi fidan sertifikasını ve Fakülte teşekkür belgesini aldılar.