Fakültemiz EAAE-Delft Konferans ve Genel Kurulu'nda temsil edildi

Dekanımız Prof. Oktay EAAE-Delft Konferans ve Genel Kurul' unda OMÜ Mimarlık Fakültesini Temsil Etti

Dekanımız Prof. Dr. Derya Oktay, 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Delft Teknik Üniversitesi’nde (Delft, Hollanda) gerçekleştirilen EAAE (Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği) Konferans ve Genel Kurulu’na katıldı. ‘Örneğin Delft’ (For example Delft) başlığı altında mimarlık eğitimine yaklaşımlar, geçmişte bugüne ve geleceğe uzanan bir perspektifle, mesleki uygulama ve mimarlık disiplini ile ilişkileriyle birlikte ele alındı. Konferansın ilk günü gerçekleştirilen forum-atölye çalışmasında mimarlıkta araştırmanın güncel anlamının ne olduğu tartışılarak, bu konuya kapsamlı bir şekilde odaklanan TU Delft’teki deneyimler tartışmaya sunuldu. EAAE Başkanı Karl Otto Ellefsen’in konuşmasıyla başlayan, Avrupa ve ABD’den çağrılı konuşmacıların sunumlarıyla desteklenen EAAE Konferansı sırasında, EAAE üyesi mimarlık okullarının vizyon, hedef, olanaklar ve araştırma perspektiflerini yansıtan (ve daha sonra EAAE Web sitesinde yayınlanacak olan) afişleri içeren bir sergi açıldı. Bu kapsamda, OMÜ Mimarlık Fakültesi’nin üç yılda ulaştığı düzeyi yansıtan tanıtım afişi de sergide yerini aldı.
Delft Konferans ve Genel Kurulu sonrasında düzenlenen teknik gezi kapsamında, katılımcılar Amsterdam’daki son dönem mimari uygulamaları inceledi; Amsterdam Metropolitan Enstitüsünde kentin son dönemlerdeki gelişimi konusunda bilgilendirmenin yapıldığı seminere katıldı.
Prof. Oktay, EAAE konferanslarının, mimarlık eğitiminin niteliğinin ve etkinliğinin geliştirilmesine dönük önemli yararlarının yanısıra, farklı ülkelerden Mimarlık okullarının yöneticilerinin bir araya gelerek iletişim kurmalarını sağladığını, daha önceki toplantılarda yapılan görüşmeler sonrasında Avrupa’dan iki üniversite ile OMÜ arasında ERASMUS İşbirliği anlaşması imzalandığını, son toplantı sırasındaki iletişimlerinin de iki saygın üniversitenin Mimarlık fakülteleri ile işbirliğine zemin hazırladığını belirtti. OMÜ Mimarlık Fakültesi Kasım 2013’de EAAE Üyesi olmuştu.