OMÜ Mimarlık ekibi Madrid’de yarışacak

Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Muammer Yaman ve son sınıf öğrencisi Ali Gökaslan, İZOCAM’ın düzenlediği ‘Madrid’i Gençleştirmek İçin Genç Fikirler’ konulu lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık fikir yarışmasının ulusal aşamasında ortak hazırladıkları proje ile Türkiye üçüncüsü oldular. OMÜ’lü ekip, geliştirecekleri proje ile uluslararası aşamada yapılacak değerlendirme için 30 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında Madrid’de (İspanya) bulunacaklar.
Bu yıl 17.si düzenlenen bu kurumsallaşmış yarışmanın teması “Kentsel Akupunktur” başlığı altında, “Sürdürülebilir ve İklimle Dengeli Dönüştürme Yaklaşımı: Bir Yapma Çevrenin Canlandırılması”dır. Yarışmaya sunulan projelerde Madrid’in Gran San Blas bölgesinde bulunan mevcut yerleşim, sürdürülebilir ve iklimle dengeli bir “yapısal çevreye” dönüştürülürken, nesiller arası kaynaşmanın da göz önünde bulundurulması, ve Çevre dönüşürken kente ne katabilir? sorusunun sorgulandığı bir tasarım kararı ile birlikte teknik detayların da çözümlenebilmesi için gerekli fiziksel çevrenin oluşturulması beklenmiştir.