Mimarlık Fakültesi’nden kapatılan vakıf üniversitesinden gelen öğrencilere sıcak karşılama

Fakültemizde, Samsun’un kapatılan vakıf üniversitesinden aktarılan 270 yeni öğrenci ile iki ayrı tanışma ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  10 Ekim’de Mimarlık, 11 Ekim’de İç Mimarlık Bölümü öğrencileriyle gerçekleştirilen toplantılarda, YÖK tarafından farklı şehirlerdeki üniversitelere yerleştirilen, ancak OMÜ Mimarlık Fakültesi’nde eğitim almayı tercih ettikleri için özel öğrenci olarak intibakları yapılan yeni öğrenci grubuna yeni eğitim ortamlarına adaptasyonlarını kolaylaştırmak için bilgilendirmelerde bulunuldu.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat CEYHAN’ın da katılarak üniversite ve olağanüstü dönemde yaşanan süreç hakkında bilgi verdiği buluşmada, Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya OKTAY, henüz üç yıllık bir fakülte olan Mimarlık Fakültesi’nin gelişimini kısaca anlatarak, fakültedeki akademik kadronun, her yıl artan öğrenci sayısına oranla yeterli olmadığını, ancak her iki bölümde eğitimin aksamadan sürdürülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, yarı-zamanlı öğretim elemanlarının desteğiyle, bir koordinasyon kapsamında derslerin aksatılmadan yürütüleceğini ifade etti. Prof. Oktay, konuşmasında Mimarlık eğitiminde benimsedikleri çevre ve insan odaklı yaklaşımın önemini vurgulayarak,  ‘not için’ değil ‘nitelikli çalışmalar/tasarımlar yapmak için’ çaba harcamanın esas olduğunu, böyle olduğunda başarıya zaten ulaşılacağını vurguladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantılar sırasında, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan SAĞLAM, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih US, ve sorumlu öğretim elemanları da öğrencilere tanıştırıldılar.

Toplantı sonunda öğrencilere Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığı Güzel Sanatlar Kampüsü ve Kurupelit (Merkez) Kampüsü’ndeki olanaklar anlatıldı.