Mimarlık Fakültesi EAAE üyesi oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği’ne (EAAE-European Association for Architectural Education) yaptığı başvuru sonucunda, EAAE üyesi olarak kabul edildi.

EAAE Araştırma Komitesi’nin seçilmiş üyesi olarak 2010 yılından beri birliğe katkıda bulunan OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “EAAE, merkezi Leuven-Belçika’da bulunan, mimarlık eğitimi ve araştırmaları alanında beyin gücü ve düşüncelerin değişimine odaklanan, kar amacı gözetmeyen, uluslararası bir kuruluştur. 1975’te kurulan EAAE’nin başlıca amacı mimarlık ve kentsel tasarım eğitiminin niteliğini ve bu alanlardaki bilgi temelini güçlendirmek ve Mimarlık eğitimcileri ve ilgili yönetimlerin işleri için bir Avrupa perspektifi sağlamaktır.”